Felhívás!

A jogi védelemmel kapcsolatos kérelmeket, kéréseket (jubileumi jutalom, munkaszerződés, béremelés, átsorolások stb.) az alábbi e-mail címre kérjük megküldeni:

feszjogvedelem@gmail.com


2. hírlevél a GINOP-5-3-5-18-00186 számú projektben.

2022.01.07

Ma az egészségügyet nagyrészt a 40 év fölötti korosztály tartja működésben. Tudjuk, hogy a járvány a korábbinál is nagyobb terheket tett mindenkire, aki az egészségügyben vagy a szociális ellátásban dolgozik. Reméljük, hogy ezen is túl leszünk egyszer és több idő lesz arra, hogy újraépítsük magunkat, és kiköveteljük azt, ami jár az áldozatos munkánk alapján.

Ahhoz, hogy erre képesek legyünk, az egészségügyben és a szociális ágazatban dolgozóknak is meg kell tanulniuk védeni a saját érdekeiket, jobban meg kell tanulniuk az érdekvédelmi lehetőségeket, és a választott képviselőiteknek pedig a munkahelyeken is harcba kell szállni a dolgozók jogaiért.

Ennek érdekében képzést tartottunk tisztségviselőink részére a GINOP -5-5-18-00186 projekt által biztosított finanszírozási lehetőségeket felhasználva Balatonföldváron, ahová az alapszervezeteink vezető tisztségviselőit hívtuk meg.

A képzés célja az volt, hogy felkészítsük a kollégákat az érdekvédelmi feladatokra, ismertessük velük azokat a jogszabályokat, amelyek a munkájukat leginkább befolyásolják. A képzéshez tananyag készült, mely elektronikusan letölthető a honlapunkról. https://munka55felett.fesz.eu/hirek-esemenyek/uj-dokumentum-tananyag-a-munkavallalok-jogai-es-kotelessegei-erdekvedelem-az-ido-sodo-munkavallalok-helyzete-foglalkoztatasuk-lehetosegei

A tananyag fő fejezetei:

A képzés mellett a projekt részeként is folyamatos tanácsadást folytatunk a hozzánk fordulóknak. Leggyakrabban a nyugdíjazáshoz kapcsolódó munkaviszony megszüntetés, a nyugdíj melletti foglalkoztatási lehetőségek állnak az érdeklődés középpontjában.

Budapest, 2021. december 31.


« Ugrás az összes hírhez