Fontos információ!

Munkajogi kérdésekkel, panaszokkal fordulhattok hozzánk több csatornán keresztül is. Viszont pár dologgal nagyban meggyorsíthatjátok az ügyintézést, a válaszadást.

Kérjük, olvassátok el erről szóló írásunkat itt: fesz.eu/erdekvedelem


Levél Orbán Viktor miniszterelnöknek - Egészségügyi dolgozók bérrendezése

2018.01.17

A Független Egészségügyi Szakszervezet /FESZ/ és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége /MOMSZ/ közösen kéri a Kormány sürgős intézkedését az egészségügyi dolgozók bér és kereseti helyzetének javítása érdekében.

A két együttműködő szakszervezet már a korábbiakban több alkalommal bemutatta az itt dolgozók helyzetét, a munkaerőválságot, amely akadálya ma már a tisztességes és biztonságos mentésnek, betegellátásnak, és megfogalmazta igényét a dolgozókat megtartó és fenntartható bér és kereset szintjére. Mivel a szükséges módosulások nem történtek meg az indokolt mértékben és ennek okán bekövetkezett elvándorlás miatt a munkaterhelés tovább nő, így a dolgozók igényének érvényesítésére a munkavállalók készek akár sztrájkba is lépni. Mivel a munkavállalók végsőkig elkeseredettek, ezért kérjük a Kormányt, hogy mielőtt kénytelenek lennénk a nyomásgyakorlás legkeményebb eszközéhez folyamodni, tegyen intézkedéseket az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók bér-és jövedelemhelyzetének olyan mértékű javítására, amely ellensúlyozza mindazokat a munkához kapcsolódó terheket és kockázatokat,  amelyek az itt dolgozók számára adottságok.

Tovább a teljes levélhez »


« Ugrás az összes hírhez