Fontos információ!

Munkajogi kérdésekkel, panaszokkal fordulhattok hozzánk több csatornán keresztül is. Viszont pár dologgal nagyban meggyorsíthatjátok az ügyintézést, a válaszadást.

Kérjük, olvassátok el erről szóló írásunkat itt: fesz.eu/erdekvedelem


Leveleket írtunk a szakdolgozói bérkonstrukcióval kapcsolatban

2023.10.20

Véleményeinket és kifogásainkat elküldtük Orbán Viktor miniszterelnök Úrnak, Dr. Takács Péter Egészségügyért Felelős Államtitkárnak és Maroska Anikó főosztályvezetőnek (Belügyminisztérium Egészségügyi Humán Erőforrások Főosztálya)

"Fenntartjuk a társadalmi egyeztetés kapcsán benyújtott, deklarált álláspontunkat, miszerint nem támogatjuk, hogy a dolgozók bérezésére kizárólagosan munkáltatói döntés alapján objektív
kritériumok nélkül kerüljön sor. Az orvosi bértáblánál is alkalmazott fizetési fokozatok meghatározását is fontosnak tartjuk, a dolgozók tapasztalatainak elismerése, a dolgozók megtartása érdekében. A konkrét fokozatokra már korábban megküldtük a javaslatunkat, amelyeket a szakképzettségi szintek módosítása esetén készséggel átdolgozunk. Nem ellenezzük, hogy a munkáltatók saját döntés és NEAK-tól lehívható nagyobb keretet kapjanak a különösen terhelt területek anyagi javadalmazására, de ez nem járhat azzal, hogy teljes bizonytalanságba taszítsuk a dolgozók többségét."

A leveleket teljes tartalmában itt ovlashatjátok el:


« Ugrás az összes hírhez