Fontos információ!

Munkajogi kérdésekkel, panaszokkal fordulhattok hozzánk több csatornán keresztül is. Viszont pár dologgal nagyban meggyorsíthatjátok az ügyintézést, a válaszadást.

Kérjük, olvassátok el erről szóló írásunkat itt: fesz.eu/erdekvedelem


Levelet írtunk a NAEK-nek a védőnői díjazásokkal kapcsolatban

2022.11.02

A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) képviseli az ágazati bértábla hatálya alá tartozó védőnőket, akik közül többen még a mai napig is kifogásolják az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 757/2021. (XII. 22.) Korm. rendelet alapján – az egészségügyi szakdolgozókhoz igazítottan – garantált illetményük újonnan megállapított mértékét.

A fő probléma az szerintük, hogy az ágazati bértábla hatálya tartozó védőnők közül sokan az egészségügyi szakdolgozókat érintő 2022. évi béremelés során, a meghirdetett - a 2018. évi bérhez mérten - 30%-os béremelést nem kapták meg amiatt, mivel a korábbi bérpótlékok beépültek az alapbérükbe. Ezek a védőnők az önkormányzatok alkalmazásában állnak, és az önkormányzatok egy része a bértábla alapján meghatározott alapbéren felül csak a 43/1999.(III. 3) szerinti fix pótlékot és területi pótlékot fizeti, míg más önkormányzatok ezen felül is a korábbi pótlékokat is megadják a dolgozóknak az alapbéren felül, mivel a jogszabály nem korlátozza a magasabb juttatást.

 

Olvasd el levelünk további részét is

Olvasd el a NAEK válaszlevelét


« Ugrás az összes hírhez