Meghívó webinárra: ITO-M PROGRAM A KORONAVÍRUSSAL SZEMBENI AKCIÓTERV KERETÉBEN

2020.04.23

Kedves Tagunk!

 

Szeretettel meghívunk a 2020.04.23-án 18:00-20:00-ig tartó online szemináriumunkra. A téma: INTENZÍV TUDOMÁNYOK ONLINE - MINDENKINEK, ITO-M PROGRAM A KORONAVÍRUSSAL SZEMBENI AKCIÓTERV KERETÉBEN

A COVID-19 járvány komoly kihívás elé állítja az aneszteziológiai és intenzív terápiás szakmát, hiszen a frontvonalban levő mindennapi munka mellett egy ismeretlen ellenséggel”, a koronavírussal is meg kell küzdenünk. Nyugat-Európából szerzett tapasztalataink alapján, amikor a járvány tetőzése felé haladunk, nem biztos, hogy lesz elegendő idő követni a legfrissebb tudományos ismereteket, ajánlásokat, vagy kritikusan értékelni azok klinikai alkalmazhatóságát.

Az elmúlt években intézetünk, a PTE Transzlációs Medicina Központ fő célkitűzése volt, hogy a tudományos eredményeket mihamarabb a mindennapi gyakorlatba használható tudássá fordítsa át. A közel 100 főből álló szakmai csoport képes arra, hogy bármilyen tudományterületen, szakértők bevonásával, rendkívül rövid idő alatt szisztematikusan és kritikusan áttekintse a legfrissebb szakirodalmat és azokat felhasználhatóvá, a gyakorló orvosok számára emészthetővé, használhatóvá tegye a mindennapi gyakorlatba. Április 5-én már 2613 közlemény érhető el COVID-19 témában ami a gyakorló orvosok számára szinte követhetetlen mennyiségű információt tartalmaz.

Ezért ennek hiánypótlására létrehoztuk az „Intenzív Tudományok Online - Mindenkinek’ ismereteket követő (ITO-M) programot, ami rendszeresen működtetett, online konzultációs fórum lehetőséget biztosít minden érdeklődő számára. Óriási előnye, hogy egyszerű telekommunikációs eszközökkel is azonnal bárki számára elérhető. Célunk, hogy a legfrissebb irányelvekben megjelent ajánlásokat magyar nyelven bemutassuk, kritikusan értékeljük és használható tanácsokkal segítsük mindazokat, akik úgy érzik, szükségük lenne segítségre, konzultációra. Az előadásokat szeretnénk kibővíteni konkrét esetbemutatásokkal, amihez minden segítséget, hozzájárulást örömmel fogadunk.

Tovább a részletekért »


« Ugrás az összes hírhez