Felhívás!

A jogi védelemmel kapcsolatos kérelmeket, kéréseket (jubileumi jutalom, munkaszerződés, béremelés, átsorolások stb.) az alábbi e-mail címre kérjük megküldeni:

feszjogvedelem@gmail.com


TÁJÉKOZTATÓ az Egészségügyi szolgálati jogviszonyról

2021.02.12

Az alábbi tájékoztatást az Országos Kórház Főigazgató febr. 03-i tájékoztatója, valamint  a febr. 09-én kiadott 1/2021 és az 2/2021 utasítások valamint a 2020 évi / C . törvény és annak végrehajtási rendeletei alapján állítottuk össze.

Az állami és önkormányzati fenntartású egészségügyi intézményekben foglalkoztatott egészségügyi dolgozók, egészségügyben dolgozók és rezidensek közalkalmazotti jogviszonya az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény (a továbbiakban: Ejsztv.) értelmében 2021. március 1-jén alakul át egészségügyi szolgálati jogviszonnyá. A Honvédelmi Minisztérium illetékességébe tartozó intézményeknél, bár a törvény több pontja vonatkozik rájuk, jogviszony átalakulásra nem kerül sor. Az önkormányzati fenntartású intézményekre is tesz ajánlást az országos főigazgató, azonban a jogszabályban nem rögzített döntéseket a fenntartó hozza meg. A klinikai központok egészségügyben dolgozóira /műszaki-gazdasági ügyintézők/ a jogszabály nem vonatkozik.

A teljes tájékoztatót letölthetitek ide kattintva.


« Ugrás az összes hírhez