Fontos információ!

Munkajogi kérdésekkel, panaszokkal fordulhattok hozzánk több csatornán keresztül is. Viszont pár dologgal nagyban meggyorsíthatjátok az ügyintézést, a válaszadást.

Kérjük, olvassátok el erről szóló írásunkat itt: fesz.eu/erdekvedelem


Munkaügyi kisokos

Sok munkahelyi problémával szembesülünk mostanában. Mivel ezek nem egyediek, próbálunk segíteni tagjainknak abban, hogy a gyakran, vagy többeknél előforduló problémákra általános iránymutatást adjunk. Tagjaink számára egyedi tanácsadást és jogi képviseletet is nyújtunk, hogyha jelzitek a problémát.

Ne felejtsétek, a munkáltató hibás besorolásából, bérszámfejtéséből adódó kár megtérítése 3 évre visszamenőleg kérhető, ami több tízezer, vagy akár több százezer forintot is jelenthet számotokra, pl. egy hibás fizetési fokozat megállapítása, vagy a pótlékok téves számítása esetén. Ne törődjetek bele, hogy nem kapjátok meg azt, ami a jogszabály alapján megillet benneteket.

Ha szükséges, megnézzük a besorolási, bérezési, bérszámfejtési papírokat, és annak alapján megállapítjuk, ha a dolgozó hátrányára történt a besorolás, bérkifizetés, szabadság megállapítás, vagy akár az áthelyezés, vagy a munkaviszony felmondása, vagy bármi. Ha a dolgozó kéri, felszólítjuk a munkáltatót a helyzet rendezésére, akár a FESZ nevében is, ha szakszervezeti tagunk nem akar személyesen konfliktusba keveredni. a munkaadójával. Csak azzal a munkáltatóval szemben tudunk fellépni, ahol tagsággal rendelkezünk. Ha békés úton nem tudunk megegyezni, akkor akár bírósági úton is képviseljük tagjainkat. Ezért is javaslom, hogy csatlakozzatok hozzánk, mivel így tudunk nektek segíteni a munkaügyi problémák esetén. Ha még nem vagy FESZ tag, regisztrálj oldalunkon.

Tagjaink a következő elérhetőségek bármelyikén kapcsolatba léphetnek velünk.

E-mail címünk: fesziroda@gmail.com

Telefonszámunk: 06 70 320 68 55.

De levélben is megkereshettek minket, vagy a Fesz tagság Facebook oldalunkon, illetve a tagjaink az informatikai rendszeren (Szakszervezeti kapu) keresztül.