Adventi kirándulás

2019.10.01

Kedves FESZ Tagok!

A Független Egészségügyi Szakszervezet 2019. december 7-én 1 napos adventi buszos kirándulást szervez "POZSONYTÓL SCHLOSSHOFIG városnézéssel.

Részletes program:

“Ezen a napon először az ünnepi díszbe öltözött egykori koronázó várossal ismerkedünk. A belváros felé haladva a Szlovák Nemzeti Színház, a hajdani Vigadó és számos palota kelti fel érdeklődésünket. Az óvárosban járva megtekintjük az egykori koronázó templomot, a Szent Márton székesegyházat, felsétálunk a történelmi nevezetességű Vár teraszára, ahonnan páratlan kilátás nyílik az alattunk elterülő városra, majd a Mihály kapun áthaladva érkezünk az Óvárosba, ahol a világhírű gobelineiről híres Prímás Palotával, a régi Városházával, az országgyűlések egykori épületével, az egymást követő híres templomokkal találkozhatunk. A hangulatos városháza téren járva élvezhetjük az adventi vásár hangulatát.

Schlosshof – Pozsonyból a Morva folyón átvezető hídon áthaladva juthatunk el az osztrák Schlosshofba. A látogatás  keretében Savoyai Jenő herceg lakó- és reprezentációs termeit járhatjuk végig, valamint a barokk kápolnában és a díszteremben is teszünk látogatást. A kastélybeli körséta alkalmával minden érzékszervünket megszólítják: a gyertyával díszített koszorúk, a dísztermek gazdagsága, a betlehem felett emelkedő egyedülálló barokk kápolna, egészen a hatalmas karácsonyfáig.A Kastélynak gyönyörű barokkkertje is van. Itt is népszerű a Karácsonyi piac és kirakodóvásár.

A látogatás után hazautazás, várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra között.


« Ugrás az összes hírhez