Fontos információ!

Munkajogi kérdésekkel, panaszokkal fordulhattok hozzánk több csatornán keresztül is. Viszont pár dologgal nagyban meggyorsíthatjátok az ügyintézést, a válaszadást.

Kérjük, olvassátok el erről szóló írásunkat itt: fesz.eu/erdekvedelem


Leveleket írtunk több témakörben is

2022.09.06

Az elmúlt hónapok sem teltek tétlenül. Levélben kerestük meg Belügyminiszter urat és az egészségügyért felelős Államtitkár urat Dr Takács Pétert.

Amellett, hogy kérjük a személyes egyeztetés lehetőségét, számos konkrét ügyben is kértük az intézkedésüket. A legfontosabb, hogy a szakdolgozók és az egészségügyben dolgozók béreit sürgősen rendezni kell, hogy a korábbi bérarányok az orvosi és szakdolgozói bérek között helyre álljanak, hogy nagyobb elismerést kapjon az, aki hosszú ideje gyakorolja az egészségügyi hivatást. A diplomás szakdolgozók ne csak több feladatot, kompetenciát, hanem magasabb fizetést is kapjanak. Emellett számos gyakorlati probléma megoldását is kérjük, pl a rendkívüli munkavégzés, ügyeletek jogszerű kifizetése, a munkahelyi egyeztetések szorgalmazása, a különösen megterhelő területek pótlékainak rendezése Intenzív terápia, traumatológia, pszichiátria, stb, a nyugdíj melletti foglalkoztatás egyszerűsítése stb.

Az igazságügyi minisztert is megkerestük, mivel számos ügyben elmaradt a jogharmonizáció az egészségügyi szolgálati jogviszony bevezetése óta. Pl az így megszerzett jogviszonyt nem veszik figyelembe jogszerző időként a szociális ellátás közalkalmazottainál, de elfelejtették az egészségügyi szolgálati jogviszonyban állókra kiterjeszteni az utazási költségtérítést is. Ezek akár pénztárcába vágó kérdések is lehetnek.

Vannak biztató jelek, de a döntések legalábbis az egészségügyben dolgozókra nézve lassan születnek meg. Reméljük, hogy a párbeszéd elindul és gyorsabb döntések lesznek, és nem kell más az elégedetlenséget jobban kifejező módszerhez folyamodni.

A leveleket itt olvashatjátok:


« Ugrás az összes hírhez