Fontos információ!

Munkajogi kérdésekkel, panaszokkal fordulhattok hozzánk több csatornán keresztül is. Viszont pár dologgal nagyban meggyorsíthatjátok az ügyintézést, a válaszadást.

Kérjük, olvassátok el erről szóló írásunkat itt: fesz.eu/erdekvedelem


Levelet írtunk Orbán Viktor Miniszterelnöknek, hogy az egészségügyi dolgozók foglalkoztatásának egyes járványügyi szabályait módosítsák

2021.04.26

Levelet írtunk Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak.

Az Országgyűlés honlapjáról értesültünk, hogy tervben van a veszélyhelyzet meghosszabbítása az ismert jogkövetkezményekkel együtt.

A járványügyi veszélyhelyzet egyes intézkedéseire vonatkozó kiterjesztésnek a koronavírus természetének és kiszámíthatatlanságának ismeretében lehetnek indokai, azonban kérjük, hogy az egészségügyi dolgozók foglalkoztatásának egyes járványügyi szabályait módosítsák.

  1. Kérjük, hogy az egészségügyi dolgozók felmondásának tilalma szűnjék meg.
  2. Megfontolandónak tartjuk a 521/2013.XII.30./ Kormányrendelet az egészségügyi válsághelyzeti szabályozásról 14. § (7) bekezdés módosítását úgy, hogy a munkavállalók kirendelésére az 530/2020.XI.28. számú Kormányrendelet kirendelésre vonatkozó szabályainak betartásával kerüljön sor, tehát a munkavállalók rotációjával valósuljon meg.
  3. A járvány szorításának csökkenése lehetővé és szükségessé tenné, hogy a dolgozók egy előre megtervezett szabadság terv alapján kapjanak lehetőséget a pihenésre, mivel annak elmaradása a járvány alatti súlyos lelki terhelések miatt is egészségi károsodáshoz vezethet.

A teljes levelet ide kattintva olvashatjátok


« Ugrás az összes hírhez