Fontos információ!

Munkajogi kérdésekkel, panaszokkal fordulhattok hozzánk több csatornán keresztül is. Viszont pár dologgal nagyban meggyorsíthatjátok az ügyintézést, a válaszadást.

Kérjük, olvassátok el erről szóló írásunkat itt: fesz.eu/erdekvedelem


Levelezés Dr. Takács Péterrel

2023.02.06

Az egészségügyi államtitkárral váltottunk levelet a szakdolgozói bérekkel kapcsolatban.

Az Államtitkár  Úr hosszabban válaszolt korábban küldött levelünkre. Erre mi is reagáltunk, amihez mellékletként elküldtük legfrisebb felméréseink eredményeit.

"Fenntartjuk véleményünket, hogy a vágtató infláció, a havonta növekvő megélhetési költségek mellett elfogadhatatlan a szakdolgozók és az egészségügyben dolgozók béremelésének elmaradása. Az azonnali béremelés halogatása a meghirdetett bérfelzárkóztatással is ellentétes, mivel jelenleg nemhogy csökken az orvosok és szakdolgozók közötti bérfeszültség, a bérarányokban és az abszolút bérekben levő különbség, hanem tovább nő. Az orvosok és szakdolgozók közti bérkülönbség nálunk a legnagyobb Európában, ezt állapítja meg a tárca előterjesztése is. A munkavállalók az elodázott döntésben munkájuk leértékelését látják és nem hajlandók tovább azoknak a többletfeladatoknak az elvégzésére, amelyek nem tartoznak a munkakörükbe, de eddig mégis ellátták őket. A bérfeszültségek napi szinten is súlyos konfliktusokat okoznak a munkavállalók között, aminek a betegek is kárát látják."

Olvasd el a leveleket:


« Ugrás az összes hírhez